Viestikapulat siirtyivät seuraavalle sukupolvelle 15.7.2021

Perheyrittämistä jo kolmannessa polvessa

Kylmäset Oy on vuonna 1969 Ilpo Mäkisen perustama kylmäalan perheyritys. Vuonna 1992 yrityksessä koettiin ensimmäinen sukupolvenvaihdos, kun Vesa Mäkinen otti vetovastuun toisen polven yrittäjänä. 15.7.2021 Viestikapulat siirtyivät jälleen, nyt jo kolmannelle sukupolvelle. Niilo ja Ilona Mäkinen jatkavat yrityksen vahvoja perinteitä isovanhempiensa ja vanhempiensa jalanjäljissä yrityksen uusina omistajina. 26-Vuotias kylmämestari Niilo Mäkinen on toiminut huoltopäällikkönä vuodesta 2019 ja ottaa yhä enenevässä määrin vetovastuuta koko yrityksestä. 24-Vuotias tradenomi Ilona Mäkinen työllistyy toistaiseksi vielä toisaalla, mutta on vahvasti taustalla mukana Kylmäsetin yritystoiminnassa ja nyt myös osakkaana. Vesa ja Outi Mäkinen jatkavat yrityksen palveluksessa jatkossakin tutuissa tehtävissään – ihan vielä he eivät pääse viettämään eläkepäiviä.

Kylmäset Family

Vesa Mäkinen jättää yrityksen luottavaisena nuorten käsiin. Kylmäalalla on melko hyvä työllisyystilanne tällä hetkellä, mikä oli yhtenä ratkaisevan tekijänä siinä, miksi päädyttiin ratkaisuja tekemään juuri nyt. Niilo on jo vuosia ollut kokopäiväisesti Kylmäsetin toiminnassa mukana, aluksi kesäharjoittelijana sitten kylmäasentajana ja nykyään huoltopäällikkönä, kylmämestarina. Hänellä on vahva käsitys alan haasteista ja mahdollisuuksista. Uuden omistajayrittäjän mielessä muhii lukuisia visioita toiminnan kehittämiseksi tulevaisuudessa. Alan näkymät ovat valoisat ja yrityksen perustukset ovat kunnossa, kiitos kahden edellisen sukupolven pitkäjänteisen työn. Luottavaisin mielin astun ruoriin, kommentoi Niilo Mäkinen. Meillä on erittäin osaava joukko kylmäalan huippuammattilaisia, joista osa on ollut mukana toiminnassa jo ennen syntymääni. On suuri kunnia päästä yhdessä jatkamaan Kylmäsetin tarinaa, Niilo toteaa ylpeänä joukkueestaan.

Outi Mäkinen on tehnyt myös pitkän työuran Kylmäsetin toimistopuolella. Työtehtävät ovat todella monipuoliset omassa yrityksessä, kun kaikki toimistotyöt, kirjanpitoa lukuun ottamatta, tehdään itse. Digitalisaatio on muuttanut monia käytäntöjä, mutta sen Outi on kokenut ainoastaan positiivisena. Ilona opiskeli Tampereen ammattikorkeakoulussa tradenomiksi ja kävi hakemassa kansainvälistäkin kokemusta oppilasvaihdossa Irlannissa. Ilonan liiketalouden koulutus ja markkinoinnin osaaminen antaa hyvän tieto-taitopohjan yrityksen jatkajalle. Monta asiaa tulee kuitenkin opittavaksi ihan käytännön kautta, kun äiti pääsee siirtämään työtehtäviään tyttärelleen. Toistaiseksi Ilona työskentelee toisaalla digitaalisen markkinoinnin asiantuntijana, mutta on vahvasti taustalla mukana Kylmäsetin toiminnassa.

Toiminta jatkuu ennallaan yrityksen toimialueilla akselilla Tampere – Valkeakoski – Hämeenlinna – Riihimäki

Kylmäset Family on nyt todellakin Kylmäset Family. Kylmäset on meidänkin perheen yksi lapsista, aivan kuten se oli jo omille vanhemmilleni, Vesa Mäkinen toteaa. Meidän nuoret ovat kasvaneet yrittäjyyteen ja nähneet sen hyvät ja huonot puolet. Mäkinen jatkaa vielä, että nuorilla on realistinen asenne yrittämiseen ja he ymmärtävät, että oleellinen osa Kylmäset Familyä on koko huipputiimi kaiken toiminnan perustana. Outi ja Vesa Mäkinen toivottavat nuorille kaikkea hyvää tulevaisuudessa. Nuorilta yrittäjiltä vaaditaan kärsivällisyyttä, sitkeyttä, paljon työtä ja sitoutumista työssään hyvässä hengessä koko työyhteisön kanssa. Toiminta jatkuu asiakkaille ennallaan, eikä omistajan vaihdos vaikuta nykyisiin käytäntöihin. Yksi Kylmäsetin toiminnan kulmakivistä onkin pitkät ja hedelmälliset asiakassuhteet. Haluamme toivottaa myös kaikki uudet asiakkaat tervetulleiksi palveltavaksemme!

2022-03-28T11:21:16+00:00